Cultuurcentrum Lokeren

Stageplaats

Stagementor: An Verstraeten an.verstraeten@lokeren.be
Torenstraat 1, 9160 Lokeren
cultuur.lokeren.be

Cultuurcentrum Lokeren is reeds 40 jaar een vaste waarde in Lokeren en heeft ook een regionale uitstraling in het Waasland.   Daardoor is het één van de oudste cultuurcentra van Vlaanderen.

Cultuurcentrum Lokeren heeft een uitgebreide eigen programmatie en brengt theater dans, muziek, humor, circus, film, literatuur…, met meerdere voorstellingen en optredens per week.  Daarbij wordt gepoogd een gezonde mix van vaste waarden en jonge talenten te plaatsen.  Daarnaast is het de vaste speelplek van talloze Lokerse amateurkunstverenigingen. 

Er is ook ruimte voor beeldende kunsten, fotografie, … in de tentoonstellingsruimte.

Stageopdrachten

In seizoen 2022-2023 bestaat Cultuurcentrum Lokeren 40 jaar.

Om dit te vieren worden allerlei festiviteiten opgezet. Eén van de geplande activiteiten is een tentoonstelling over het ontstaan van en de geschiedenis van het Cultuurcentrum. Bij de buur van het Cultuurcentrum, Stadsarchief Lokeren, is heel wat archiefmateriaal terug te vinden. Daarnaast zijn er ook nog heel wat getuigen die een rol hebben gespeeld bij de oprichting van het Cultuurcentrum. 

  • Tijdens deze stage voer je mee het onderzoek naar de geschiedenis van 40 jaar Cultuurcentrum Lokeren.  Hierbij help je mee bij het doorzoeken van het archiefmateriaal.  Daarnaast help je ook mee bij het interviewen van getuigen en het transcriberen van deze interviews.
  • Je denkt mee over invalshoeken om de tentoonstelling rond op te bouwen en neemt deel aan vergaderingen om dit te concretiseren.
  • Ten slotte maak je in samenwerking met de verantwoordelijke communicatie een communicatieplan op om de tentoonstelling te promoten.