Verleden Week is BACK

Published at 14-01-2022
Language

Na een afgelaste (2020) en uitgestelde (2021) editie maken het IPG en de opleiding geschiedenis van de UGent zich klaar voor de 2de editie van Verleden Week. Van 28 maart tot 1 april 2022 trekken alle studenten en medewerkers van de opleiding naar het Groot Begijnhof in Sint-Amandsberg voor hun projectweek.

Thema: Verborgen Geschiedenissen

De stad van vandaag kreeg vorm door het verleden. Maar veel geschiedenis blijft onzichtbaar of raakte verloren. Hoe speur je naar de verhalen van mensen en plaatsen die niet tot de canon behoren? Welke rol speelt de historicus in de ontsluiting van het verleden en in de (h)erkenning van erfgoed? We strijken neer in het begijnhof van Sint-Amandsberg.

De studenten publieksgeschiedenis bereiden doorheen het academiejaar de Ateliers voor van Verleden Week voor. In elk van de Ateliers wordt gespeurd naar Verborgen Geschiedenis en naar een andere manier om die te vinden, maken en vertellen. De studenten krijgen hulp van medewerkers van binnen en buiten de opleiding. In maart kunnen alle studenten geschiedenis intekenen op een Atelier naar keuze.

Volg het laatste nieuws op www.verledenweek.be de facebookpagina. Zin om mee te doen? Mail fien.danniau@ugent.be.