Mentorendag Publieksgeschiedenis

Published at 27-03-2022

De opleidingen geschiedenis van de UGent en de UAntwerpen richten sinds 2016 samen stages publieksgeschiedenis / cultureel erfgoed in. De opleidingen, onze studenten en het ruime 'historische’ werkveld staan uiteraard niet stil. Na deze jaren van digitale afstand zijn we eens te meer benieuwd naar de behoeften van stagebegeleiders en -instellingen. Om ervaringen uit te wisselen en toekomstige samenwerking te bespreken, organiseren we een gemeenschappelijke Mentorendag in Gent/Sint-Amandsberg, op woensdag 30 maart.

Op het programma

9u30
Welkom met koffie

10u00
Opzet en doelstelling van de opleidingstrajecten en praktijkstages
Wat bieden stagiaire en stageplaats elkaar?
Andere samenwerkingsmogelijkheden
Feedbacksessie met getuigenissen

12u00
Broodjeslunch en verdere kennismaking

Namiddag

  • Verkenning Verleden Week met studenten
  • Toonmoment en uitreiking Geschiedenisprijs voor middelbare scholen

De Mentorendag vindt plaats in feestzaal Sint-Jozef van het Groot Begijnhof van Sint-Amandsberg, op wandelafstand van station Gent-Dampoort. In het Begijnhof vindt op dat moment de projectweek van de Gentse geschiedenisopleiding plaats, Verleden Week. (www.verledenweek.be). Na de lunch nemen studenten je graag mee op verkenning langs de Ateliers. Leerkrachten en leerlingen geschiedenis van drie middelbare schoolklassen tonen hun erfgoedprojecten in het kader van de Geschiedenisprijs die in de namiddag wordt uitgereikt.

Je kunt kiezen voor het hele programma, of enkel inschrijven voor de voormiddagsessie en de lunch. Gelieve je komst ten laatste op 18 maart te bevestigen via het inschrijvingsformulier.