'Iedereen UGent!' Het IPG tipt...

Author: 
Davy Verbeke

Zondag 8 oktober vindt het grootse stadsfestival 'Iedereen UGent!' plaats op verschillende locaties in de stad. U heeft de keuze uit niet minder dan 260 activiteiten! Voelt u de keuzestress al komen? Het Instituut voor Publiekgeschiedenis helpt u alvast met vijf zorgvuldig geselecteerde tips. 

De aanraders van het IPG

1. 'Geheugenissen' - geschiedenispodcast (Rozier 44 - faculteitsbibliotheek L&W)

In de faculteitsbibliotheek Letteren & Wijsbegeerte kan je luisteren naar de geschiedenispodcast 'Geheugenissen' waarin onderzoekers van de vakgroep Geschiedenis jou vertellen wat hen elke dag bezighoudt.

2. 'Van Beluik naar Universiteit' - gegidste rondleiding (Blandijnberg)

Een rondleiding door em. prof. Eugeen Roegiest op de berg der wijsheid, de Blandijn. Verken enkele kleppers van het bouwkundig erfgoed van de UGent!

3. 'Veldwerk in Beeld' - fototentoonstelling (Blandijnberg 2 - lokaal 100.072)

Veldwerk vervangt voor veel academici vandaag - en zeker ook historici - het meer traditionele geploeter op kantoor of in archieven. Zeven onderzoekers uit verschillende disciplines voeren je met een fototentoonstelling mee naar Congo, Zambia, Namibië, Peru en Guatemala.

4. 'Stoute Boeken' - tentoonstelling (Rozier 44 - faculteitsbibliotheek L&W)

Maatschappelijke taboes staan niet in steen geschreven. De faculteitsbibliotheek L&W ontbloot voor jou ooit verboden boeken uit haar collectie. Maar ze presenteert ook enkele werken die vroeger weinig ophef veroorzaakten maar die jij vandaag misschien wel zou willen censureren.

5. 'Een voorproefje van het Gents Universiteitsmuseum' - tentoonstelling in opbouw (Campus Ledeganck) 

Hoe breng je voorheen versnipperde academische erfgoedcollecties samen om een verhaal over wetenschap te vertellen? Het Gents Universiteitsmuseum (GUM) licht al een tip van de sluier die nu nog over het nieuwe universiteitsmuseum in de Ledeganck hangt. De opening is voorzien voor 2019. 

 

Wed, 10/04/2017 - 12:30