Tentoonstelling zkt. gidsen

Auteur: 
Davy Verbeke

 

Tentoonstelling 200 jaar universiteit en stadDe Universiteit Gent bestaat exact twee eeuwen op 9 oktober 2017. De universiteit en de stad zijn sinds het prille begin innig met elkaar verstrengeld. De Boekentoren is de trotse vierde toren van de Gentse skyline. Studenten, proffen, universitaire gebouwen en campussen gaven en geven het leven in Gent mee vorm. En vice versa.

Het 200-jarig bestaan wordt uiteraard door de UGent zelf gevierd, maar het spreekt voor zich dat de stad Gent niet op het feest kon ontbreken. Ook het Gentse stadsmuseum doet daarom gretig mee. In het STAM kan je vanaf 6 oktober 2017 t.e.m. 27 maart 2018 de tentoonstelling 'Stad en universiteit. Sinds 1817' bezichtigen. De expo kijkt terug op hoe de stad en de universiteit de afgelopen tweehonderd jaar met elkaar samenleefden en onderzoekt bovendien kansen voor de toekomst. 

Gidsen gezocht! 

'Stad en universiteit. Sinds 1817' is een tentoonstelling waar het Instituut voor Publieksgeschiedenis zeer nauw bij betrokken is. Talloze studenten geschiedenis leverden de voorbije jaren rechtstreeks of onrechtstreeks een inhoudelijke bijdrage via scripties en oefeningen. Het IPG zal bovendien masterstudenten publieksgeschiedenis inschakelen als gids op de expo.

Maar het STAM zoekt nog meer historici om de tentoonstelling te gidsen. Is jouw interesse gewekt? Wil jij STAMgids worden? Je krijgt een uitgebreide opleiding en kunt zelf kiezen hoe vaak je gidst. Scholieren en studenten hoger onderwijs zijn jouw doelgroep.

  • Kandideren doe je voor 10 september 2017
  • De voorwaarden, gedetailleerde omschrijving en sollicitatieprocedure vind je hier

 

do, 07/20/2017 - 13:39